Заповнення нульової декларації з ПДВ 2021!

Нульова декларація з ПДВ 2021!

З початку весни поточного року вступили в силу оновлені вимоги до форм подання декларації з ПДВ. Також ця редакція документа регламентує уточнення за податковими зобов'язаннями з огляду на помилок, виправлених самим декларантами. Крім того, оновилися положення про те, як проводиться розрахунок податку, що нарахований одержувачем, які не є зареєстрованим платником ПДВ і який поставляється нерезидентом. Внесені правки і в інші пункти податкового законодавства.

Експерти компанії «Аудит. Бухгалтерія. Аутсорсинг »задалися питанням: а чи не змінилися норми заповнення нульової звітності і як заповнити нульову декларацію з ПДВ, щоб у податківців не виникало претензій. Давайте розбиратися разом.

Чи потрібно подавати порожню звітність і як не допустити помилок при заповненні нульовий декларації з ПДВ?

Згідно з пунктом 49.2 ПКУ податкові декларації подаються за кожним податком за конкретно взятий період, якщо:

  • має місце об'єкт оподаткування;
  • чи виникають показники, що вимагають того, щоб їх задекларували.

Таким чином, якщо господарська діяльність підприємства тимчасово заморожена і не приносить доходів, це означає, що немає і об'єктів оподаткування. Тому порожня декларація з ПДВ не потрібна. Але тут є один нюанс. Від запалення нульовий декларації з ПДВ ви звільняєтесь тільки в тому випадку, якщо в періоді, що підлягає звіту, не виявлено залишків зі знаком «мінус». Адже ці показники необхідно представити обов'язково. Якщо цього не зробити, штрафних санкцій не уникнути.

Безумовно, збиває з пантелику пункт 9 розд. III Порядку від 23.09.2014 року (№ 966). Тут сказано, що порожня декларація з ПДВ все одно подається, незалежно від того, працювали ви або простоювали. Як трактувати неоднозначне вимога? Спирайтеся знову-таки на пункт 49.2 ПКУ. Якщо є показники, які необхідно задекларувати, значить на питання про те, а чи потрібно подавати нульову декларацію з ПДВ, - відповідь: так, потрібно.

Практично всі платники податків цікавляться, як правильно заповнити нульову декларацію з ПДВ? Щоб все вийшло з першого разу, давайте розглянемо найпоширеніші помилки. В першу чергу, вони стосуються значень, які вказані з помилками в таких категоріях як:

  • валютний актив і цінні папери;
  • рухомість і нерухомість;
  • недобудовані об'єкти нерухомості;
  • частка (пай) у майні юридичних осіб;
  • інше майно тут і за кордоном.

Ще одна поширена помилка - порушення строків подання порожній декларація з ПДВ. Тут діють ті ж вимоги, що і при подачі традиційної звітності:

  1. за місяць - за 20 днів після завершення звітного місяця вимагається заповнення нульовий декларації з ПДВ та її подання;
  2. за 3 місяці - для платників податків-єдинників 3 і 4 груп, за 40 днів після того, як завершиться звітний квартал.

Сплата податків здійснюється протягом 10 днів після завершення кінцевого терміну подання звітності.

Які блоки заповнюємо в порожній звітності по ПДВ?

Платники податків, які цікавляться, як здати нульову декларацію з ПДВ, зазвичай мають на увазі блоки, які необхідно заповнити в першу чергу. Потрібно подати відомості, які стосуються вступної частини, також частини I. Вступ передбачає інформацію про декларанта, розділ I - «Порука».

Щоб вам було простіше, пропонуємо розглянути, як повинна виглядати нульова декларація з ПДВ. Нижче - зразок заповнення.

Зразок заповнення нульовий декларації з ПДВ

Відзначимо, що «березневі» зміни торкнулися форми декларації. У наказі Міністерства фінансів №131 йдеться про злиття додатків Д5 і Д1, що в значній мірі спрощує процес заповнення відомості. Крім того:

  • оновилася інформація в колонці з кодами програм в основній частині;
  • додані рядки, які деталізують дані попередніх зобов'язань;
  • змінений стиль розшифровки підписів внизу і є рядок для ставки 14%.

Якщо ви цікавитеся, як правильно заповнити нульову декларацію з ПДВ, необхідно розуміти, що таблиця 1 розділу I «Зобов'язання» вилучається. Раніше вона виглядала так:

Злиття призвело до того, що тепер форма має такий вигляд:

І наостанок, зразок заповнення нульовий декларації з ПДВ, чистий бланк вступної частини:

Як здати нульову декларацію з ПДВ?

У нашому матеріалі ми спробували проаналізувати, як заповнити нульову декларацію з ПДВ, щоб у фіскалів не виникало питань. Але постійні зміни податкового законодавства змушує платників податків весь час бути в курсі останніх змін. Незважаючи на неоднозначність положень про нульовий декларації, експерти «Аудит. Бухгалтерія. Аутсорсинг »рекомендують все ж представляти порожню декларацію навіть в тому випадку, якщо протягом звітного періоду доходи, що підлягають декларуванню, були відсутні.

Більше про те, як правильно заповнити нульову декларацію з ПДВ, дізнайтеся у фахівців нашої компанії. Телефонуйте:

  • міські - 0443620216;
  • мобільні - 0504452542 або 0503512175.

Ми розповімо, як здати нульову декларацію з ПДВ швидко, легко і без єдиної помилки. Пишіть на наше «мило»: e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Заповнення декларації з ПДВ при експорті в 2021

В 2021 році заповнення декларації з ПДВ при експорті змінилося. Заповнення цього документа здійснюється на підставі затверджених державних правил, які були затверджені відповідним наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 №21.

Базовий період, за яким відбувається заповнення декларації з ПДВ при експорті, - звітний місяць. Тому місячну декларацію ПДВ заповнюють всі представники бізнесу, які є виконавцями податкових зобов'язань. З липня 2020 року цей встановлений період - єдиний, за який заповнюється цей документ.

Від заповнення декларації з ПДВ при експорті звільнені учасники товарно-грошових відносин, в діяльності яких відсутні показники декларування (негативні відсутні суми з минулих періодів), а також підприємства, які не здійснюють діяльність в періоді подачі звітів. Визволення від заповнення документа настає в разі одночасного дотримання цих умов.

Як заповнити декларацію з ПДВ при експорті?

Важливим для дотримання законодавства є розуміння як заповнювати декларацію з ПДВ при експорті. Документ потрібно оформляти і заповнювати за такими вимогами:

  • грошові показники вказувати в гривнях без копійок з округленням за встановленими правилами;
  • додатки Д1, Д2, Д5 і Д7 заповнюються в гривнях з копійками (крім графи «Усього», де вказується сума в гривнях без копійок);
  • заповнення декларації з ПДВ при експорті відбувається за кожен місяць окремо без результату по наростанню;
  • суворі документа, які не підлягають до заповнення, потрібно залишати порожніми (ніяких прокреслень, нулів і інших знаків бути не повинно).

Загальні правила як заповнити декларацію з ПДВ при експорті затверджені державою і вступили в дію. Тому їх повинен дотримуватися кожен учасник господарської діяльності, який працює в правовому полі країни.

Зразок заповнення декларації з ПДВ при експорті

З прикладом декларації з ПДВ при експорті можна ознайомитися в компанії «Аудит. Бухгалтерія. Аутсорсинг ». В її штат входять експерти бухгалтерської сфери, які нададуть повну інформацію про те, як заповнити декларацію з ПДВ при експорті. Зразок заповнення декларації з ПДВ при експорті в базовому виконанні виглядає так:

Повна версія документа в 2021 році складається з таких елементів:

  • вступна частина, яка містить перелік службових полів та 3 глави;
  • 8 додатків Д1-Д8 (раніше було додаток ДС8 для виробників товарів для сільськогосподарських сфер, його поставили в поле 06 вступної частини документа);
  • уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань (для виправлення самостійно виявлених помилок);
  • розрахунку переліку податкових витрат, який реєструє отримувач послуг, що не має реєстрацію платника податків, одержуваних нерезидентами.

Потрібно звернути увагу, що додатки Д1 і Д5 були об'єднані в один додаток Д1, яке виглядає наступним чином:

Приклад заповнення декларації з ПДВ при експорті 2021 оформлений відповідно до вимог Державної податкової служби. Він заповнений за затвердженими правилами. В іншому випадку документ втрачає статус декларації. Заповнювати потрібно такі елементи:

  • в поле 01 зазначений тип декларації: звітна нова, звітна (проти відповідної фрази потрібно поставити знак «х»);
  • в поле 02 вказується податковий період: потрібно вказати рік і місяць;
  • в поле 03 - найменування (потрібно вказати ПІБ фізичної особи повністю, які вказані в документах реєстрації);
  • в поле 03 заповнюється код ЄДРПОУ (юридичним особам), або номер реєстрації картки платника податків (ІПН - індивідуальний податковий номер), або дані паспорта в разі відмови від номера реєстрації платника податків.

Зміни в податковій декларації з ПДВ при експорті 2021, що важливо?

Якщо звернути увагу на зразок заповнення декларації з ПДВ при експорті в 2021 році, можна побачити ряд змін. Найбільш важливі з них перераховані нижче.

  • Програми Д5 і Д1 злилися в один додаток Д1. Ця зміна зачіпає кожного представника господарської діяльності, яка зобов'язана платити ПДВ. Була змінена нумерація додатків, що і послужило причиною видалення Д5. Завдяки такому об'єднанню, була виключена таблиця з розшифровками зобов'язань зі сплати податків за податковими накладними, які пройшли реєстрацію, по ІПН покупців. Скасування дозволила значно спростити заповнення декларації з ПДВ при експорті.
  • У вступній частині оновлені дані в колонці з переліком кодів додатків. Це стало наслідком видалення програми Д5 в документі.
  • Додані рядки для внесення деталізації попередніх зобов'язань.
  • Стиль розшифровки підписів зазнав змін. Прізвище та ініціали замінені на власні прізвище та ім'я повністю. Замість Іваненко І. В. тепер пишуть Іваненко Ігор Вікторович.
  • Внесено перелік рядків для ставок 14% згідно з наказом №131.

З прикладу заповнення декларації з ПДВ при експорті 2021 видно, що заповнення документа стало швидше і простіше. Це повинно позитивно зіграти на швидкості документообігу. Правила єдині для всіх зазначених представників бізнесу, що працює в правовому полі держави.


Якщо у Вас виникли питання, то Ви завжди можете звернутися до нас. З нашою новою послугою - online консультацій, ми можемо відповісти на всі Ваші питання по skype.

Останні новини
Звітність по КІК, або звітність власників по Контр...
Звітність по КІК, або звітність власників по Контрольованим Іноземним Компаніям (КІК)

Звітність по КІК, або звітність власників по Контрольованим Іноземним Компаніям [ ... ]

Який штраф Вас чекає якщо не подати декларації про...
Який штраф Вас чекає якщо не подати декларації про доходи?

Який штраф, якщо не подати декларації про доходи?! Податкова декларація подаєтьс [ ... ]

Перереєстрація ПРРО, як здійснити?...
Перереєстрація ПРРО, як здійснити?

Перереєстрація ПРРО! Як інформує ДПС, відповідно до п. 8 розділу II Порядку реєстр [ ... ]

Календар платника єдиного податку та ЄСВ на 2022 р...
Календар платника єдиного податку та ЄСВ на 2022 рік!

Ставки і терміни сплати ЄСВ, та єдиного податку в 2022 роціsp;]

Зміни в проведенні податкових перевірок з 2022 рок...
Зміни в проведенні податкових перевірок з 2022 року!

Зміни в проведенні податкових перевірок! ДПС повідомили, що Законом України від  [ ... ]

Коли не потрібно застосовувати РРО?...
Коли не потрібно застосовувати РРО?

Коли не потрібно РРО! Відповідно з пунктом 14 ст. 9 Закону України від 06.07.1995 р. №265/9 [ ... ]

Вітаємо з Новим Роком та Різдвом Христовим!...
Вітаємо з Новим Роком та Різдвом Христовим!

Щиро вітаємо Вас з Новим 2022 роком та Різдвом Христовим! bsp;... ]

Порядок ведення товарного обліку для ФОП!...
Порядок ведення товарного обліку для ФОП!

Порядок ведення товарного обліку! Порядок набирає чинності через 10 днів з дня йо [ ... ]

ПРРО та як його вибрати?
ПРРО та як його вибрати?

ПРРО та як його вибрати? ПРРО є програмним реєстратором розрахункових операцій,  [ ... ]

Популярні публікації
Які наслідки, якщо відсутні первинні документи при...
Які наслідки, якщо відсутні первинні документи при перевірці за місцем реалізації товарів?

Штрафи за відсутність первинних документів! Відповідно частини другої t19" target="_blank" rel="noindex">статті 19  [ ... ]

Календар платника єдиного податку та ЄСВ на 2022 р...
Календар платника єдиного податку та ЄСВ на 2022 рік!

Ставки і терміни сплати ЄСВ, та єдиного податку в 2022 роціsp;]

Декларація ПДВ-2021 всі нюанси заповнення...
Декларація ПДВ-2021 всі нюанси заповнення

Декларація ПДВ-2021! Процес заповнення декларації з ПДВ в Україні пов'язаний з мак [ ... ]

Як правильно вести Головну книгу?...
Як правильно вести Головну книгу?

Як вести Головну книгу? 21 липня 2021 року Міністерство фінансів України видало нак [ ... ]

Строки давності для застосування штрафів!...
Строки давності для застосування штрафів!

Строки давності штрафів! Граничним строком застосування штрафних санкцій (штра [ ... ]

Заповнення нульової декларації з ПДВ 2021!...
Заповнення нульової декларації з ПДВ 2021!

Нульова декларація з ПДВ 2021! З початку весни поточного року вступили в силу онов [ ... ]

Штрафи за трудовим законодавством 2021!...
Штрафи за трудовим законодавством 2021!

Штрафи за трудовим законодавством На законодавчому рівні в Україні від мінімал [ ... ]

Штрафи за неофіційне працевлаштування працівників!...
Штрафи за неофіційне працевлаштування працівників!

Штрафи за тіньових працівників! Держпраці розповідає, що заходи до притягнення  [ ... ]

Україна Єдиний податок 2021 рік!...
Україна Єдиний податок 2021 рік!

Загальна система для ФОП у 2021 році! В даній статті, ми наочно покажемо та розпові [ ... ]